Lukijat

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Vastaukset 3: Kuvankäsittely

...ja nyt hyvän juhannuspäivänkin toivotukset teille :)

Tähän postaukseen laitan siis kaikki multa kysytyt kuvankäsittelyyn liittyvät kysymykset, + teen kuvalliset ohjeet niistä ohjelmista mitä käytän.

Ensimmäiseks se kaikkein suosituin kysymys :D Millä teet kuvasi (juuri nyt)?
Suurimmaks osaks mä käytän Paintia ja SumoPaintia, mut käytettyä tulee myös Gimp kakkosta, Fonttiboxin fontteja ja joskus (tosin ihan älyttömän harvoin), Googleplussaa. Ainiin ja vielä harvemmin, mut joskus, mä käytän Photoshopia.

Ovatko ne ilmaisia?
Paint ja SumoPaint on, ehdottomasti, mut SumoPaintiin saa sellasen maksullisen Premiumjutun, josta en tiiä mitään, enkä sitä tarviikaan :D Gimp 2:nen on myös ilmanen, samoin Fonttibox, mut Fonttiboxia mä suosittelen käyttämään vaan aikuisen seurassa. Google+ on ainakin alunalkujaan ilmanen, ja Photoshop maksaa.

Mikä oli eka ohjelma jolla teit kuviasi?
Normi Paint :P

Oletko tehnyt Gimpillä kuviasi?
:) Oon, ja teen edelleen, mut harvoin.

Milloin aloit tehdä Picnikillä kuvia?
Vaikee kysymys, mut luultavasti joskus... huhtikuussa 2011?

Oliko surullista kun Picnik lopetettiin?
Oli :(

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kysymyksii tulikin sitten loppujenlopuks aika vähän, mut älkää huoliko, tää ei oo vielä tässä :D Ne kuvalliset ohjeet siitä, miten mä teen mun yläkuvat, puuttuu vielä, eli alotetaas :)

SumoPaint <--- click (toimii kaikkien koneilla, ilman latausta), eli Sumo.fm


SumoPaintia mä käytän eniten, se on ehkä radikaalein osa koko yläkuvantekoa. Siellä mä lisään varjot, jos haluun olla ihan pikkutarkka, ja teen läpinäkyvät kuvat. Varjojen lisääminen on musta tuskasta puuhaa, mut se onnistuu kuitenkin aika yksinkertasesti...
Ensin, eti kiintolevyltäs (eli koneesi tiedostoista) normaali valkonen tausta, missä ei oo mitään kuvaa. Sitten paina "Luo uusi taso" ja "Tuo tasolle.... omalta kiintolevyltäsi". Ota siihen pandas kuva.
Seuraavaks sun pitää muuttaa sun pandan tausta läpinäkyväks, eli Sulje sen normaalin valkosen tason silmä (oikea reuna, alakulma), ja käytä vasemman palkin taikasauvatoimintoa siihen pandan kuvaan. Sillon, kun panda on rajattu kummallisella sinisellä värillä, paina Deletenappia.

Sitten päästään jo asiaan, eli (kato kuva nro. 2), mee tonne Tasotehosteisiin ja paina "Varjo". Pääset tällaseen näkymään:
Mä tykkään eniten siitä varjosta, jossa on vaan toi "Drop Shadow", eli jos haluut yksittäisenä sen, sulje kaikkien muiden silmät. Tuolta Strengthistä sä voit valita varjon kovuuden, eli onko se himmee, vai sellanen tumma ja selkee.
 Muista tallentaa kiintolevylle sun kuvas PNG- muotoon! Seuraavaks siirrytään paintiin...

Paint: (toimii esim. Windows seiskalla ja Windows xp:llä)

Paintilla mun pitääkin tehä kaikki rajaus- ja siistimishommat, koska yleensä Sumon käytön jälkeen pandan ja varjon "rajalle" jää tällanen epäsiisti pikselimössö...
....se pitää korjata värinvalitsin- ja pensselityökaluilla. Ensin paina tuolta "Näytä"- kohdasta "Lähennä"- toiminto ja siirry sitten tonne "Työkalut"- toimintoihin. Sieltä valitse pienestä ruudukosta "Värinvalitsin".
 Värinvalitsimella sun pitää painaa jotakin kohtaa tosta varjosta ja sitten muuttaa värinvalitsin pensseliksi (paksuus: ohuin). Siitä lähet sitten siistimään noita valkosia pikseleitä.
Voi tehä siistimminkin, kuin mä nyt, mut ei oo parempaan oikeen aikaa :D Nyt ton pandan voi ihan hyvin liittää Paintilla toiseen taustaan "läpinäkyvällä valinnalla".

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Fontit.net (ilmainen lataus, mut jotta voit ladata täältä fontteja, tarviit Gimpin tai Photoshopin jossa niitä sitten käytetään. Tässä mä suosittelen aikuisen apua.)

Fontit.netistä löytyy tosi monta hyvää fonttia, joista mä käytän vaan tosin paria, koska niitten käyttäminen on vieläkin hankalampaa kun ton varjon lisääminen :D Kirjota kuitenkin Google-hakuun hakusana "Fontit.net" tai klikkaa tästä. Sieltä pääset sitten lataamaan mieluisesi fontin, mut edelleenkin, älkää lähtekö säätää mitään yksin!

GIMP-OHJEITA LISÄÄN MYÖHEMMIN

6 kommenttia:

  1. Moi Cokis!
    Voisitko muuten laittaa linkit, joista voi ladata Sumopaintin, fonttiboxin ja google+:n ilmaiseksi? En löytänyt yhtään googlesta sivua, josta voisi ladata. :(

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tässä blogieni osoitteet! Liittykää lukijaksi!

    emminpanfublogi.blogspot.com

    hamsteriprinsessa.blogspot.com


    Emmi16 :)

    VastaaPoista
  4. Eks: Tietysti :) Pistän ne vielä tohon postaukseen myöhemmin, mut tässä nää nyt;
    SumoPaint: http://sumo.fm/#home/ tai http://sumo.fm/#create.
    Fonttibox: http://www.fontit.net/
    ja Google+ toimii jotenkin kummallisesti bloggerin kautta, kirjota vaikka googlehakuun "Google+", mut se ei oo hyvä kuvankäsittelyyn, eli en käytä sitä nykyään enää lainkaan :/

    Emmi16: :) Käyn kattomassa...

    VastaaPoista
  5. Anonyymi5/7/12 08:20

    Kiitos :) Tästä oli apua.

    VastaaPoista

Kommentti tulossa? Kivaa, anna tulla vain! :) Käytäthän kuitenkin siistiä kieltä? ♥: Koala